Sikre samtaleemner til den første date

bored man

Første dates kan være en euforisk oplevelse, hvis den går godt, og I virkelig svinger sammen, men den kan også være en katastrofe, hvis du gør noget eller siger noget, der kan støde din date.

Vi kender allerede de emner, man bør undgå som pesten på den første date (politik, religion eller eks-kærester), men man kan heller ikke sidde og ævle løs om tepriser i Kina eller den seneste hedebølge.

Find det perfekte sted mellem kedeligt og skandaløst med disse sikre samtaleemner til den første date:

Komplimentér hendes udseende

Du kan ikke tage fejl med at komplimentere din date på hendes udseende, særligt fordi hun formentlig har brugt tid på at se så godt ud som muligt til denne date. Selvom det næppe fylder timevis af samtale, er det stadig socialt acceptabelt (og måske endda forventet) at give hende en kompliment. Du skal bare være sikker på, at din kommentar er høflig og ikke for lummer. Du kan ikke gå forkert i byen med noget á la “Du ser fantastisk ud!” eller “Den kjole ser virkelig godt ud på dig.”

TV, musik og bøger

Du kan bryde isen ved at starte aftenen med et spørgsmål som “Hvad har du set/lyttet til/læst for nylig?” Vælg én og gå så videre til de andre bagefter. Det giver hende chancen for at tale om nogle af hendes favoritter, ligesom du kan fortælle hende om dine. Det er ikke bare en god måde at bryde isen på, men giver jer også chancen for at opdage nye ting om hinanden.

Hobbyer

Der er to måder, du kan spørge din date om hendes interesser. Du kan enten være lidt kedelig og bare spørge, hvad deres hobbyer er, eller du kan være lidt mere direkte og spørge, hvad de kan lide at lave i weekenden eller i deres fritid. Det giver dem mulighed for at give et svar, som du kan bygge videre på. Hvis de for eksempel kan lide at lave mad, kan du spørge, hvad slags mad, de bedst kan lide, eller om de har taget et madlavningskursus (og hvis ikke, kunne det være en glimrende mulighed for at invitere dem ud på en anden date!).

Familie

Den måske nemmeste måde at lære mere om hendes familie er ved at spørge, om hun har søskende. Det kan let føres videre til, hvad deres arbejde er, om deres forældre, hendes barndom og så videre. De er alle sammen brugbare oplysninger, når du forsøger at afgøre, om I passer godt til hinanden. Når du spørger til hendes familie, skal du bare være sikker på, at spørgsmålene er neutrale, for du vil ikke have, at hun føler, du er hendes psykolog.

Arbejde

På et eller andet tidspunkt i løbet af daten, vil samtalen gå hen på, hvad jeres arbejde er. Du vil ikke gøre det til det første spørgsmål, du stiller, for det kan virke overfladisk. Når du stiller spørgsmålet, kan du følge op og spørge, om det er drømmekarrieren, eller hvad de hellere kunne tænke sig at lave.

Disse spørgsmål er måske ikke de mest tankevækkende eller voldsomt dybdeborende, men de kan være en glimrende måde at lære din date bedre at kende, og de kan føre til dybere samtaler, hvis der bliver spurgt om de rigtige ting.