Mænd reflekterer over grunde til, de tror, de stadig er single

scared man

For de, der har været single et stykke tid, spørger man måske sig selv flere gange, hvorfor man stadig er single. For nogle er det et valg, men for de, der hellere vil date nogen, har vi spurgt, hvorfor de tror, de stadig er single.

Nogle af svarene viste flere grunde: nogle var bange for at blive afvist, nogle valgte at lade være med virkelig at prøve at møde kvinder, andre mener ikke, de ser særlig godt ud.

Det er svært at finde en person, man kan have et sundt forhold med, men frygt eller dovenskab bør ikke være grunden til, at du er single. Her er nogle svar på, hvorfor nogle mænd tror, de er single.

Mikkel – “Jeg ved ikke, hvad jeg søger hos en partner. Tanken om at være i et seriøst forhold lyder dejlig, men jeg lader ikke til at kunne finde nogen, der giver mig lyst til rent faktisk at forpligte mig.”

Jes – “Jeg er virkelige bange for at blive afvist, for at mislykkes, for ikke at leve op til forventninger om, hvad en anden søger i et forhold eller hos en partner.”

Lasse – “Det er et valg. Jeg har truffet mange dårlige beslutninger før i tiden, som jeg stadig forsøger at udrede.”

Brian – “Jeg prøver ikke. Jeg går bare på arbejde og tager hjem igen.”

Lars – “Jeg er single, fordi jeg i stedet for at prøve at flirte med nogen eller bage på nogen sidder og sumuler og holder mig for mig selv. Eller jeg venter på, at nogen starter en samtale med mig… som jeg så svarer på med så få ord som muligt og derefter forholder mig stille. Jeg er tydeligvis nødt til at arbejde lidt på min selvtillid.”

Søren – “Mine standarder er så høje, at jeg ikke vil date nogen, hvis standarder er lave nok til at date mig.”

Jannick – “Jeg for genert til at opsøge en kvinde, og jeg er ikke attraktiv nok til, at kvinder opsøger mig.”

Kian – “Det hjælper, hvis jeg tror, den kvinde jeg taler til, kan lide de samme ting som kvinder i min familie. Det hjælper mig med at opføre mig normalt. Det hjælper også at indse, at jeg ikke kommer til at have sex eller gifte mig med alle kvinder, jeg taler til.”

Thomas – “Hvis jeg ikke tror, jeg vil gifte mig med dig, hvorfor skulle jeg så date dig?”

Marcus – “Efter min første kæreste droppede mig efter et fem år langt forhold, glemte jeg helt, hvordan man starter et nyt. Måske er jeg bare nede over, hvordan det sluttede – eller over, at det sluttede i det hele taget… Jeg troede, hun var den eneste ene… Jeg tog så meget fejl.”

Ben – “Mit sidste forhold var forfærdeligt. Det var så giftigt, at det fjernede al lyst til at date. Det er to år siden, og medmindre jeg møder én, der fuldstændig slår benene væk under mig, giver jeg ikke min uafhængighed op for noget.”

Til alle disse mænd: vi føler for jer. Forhold kan være udmattende, og det kan føles, som om du aldrig finder en anden. Men Berice (vores redaktør) har nogle tanker til jer, som vi måske alle bør huske på.

“Som regel dater folk, fordi de ikke ønsker at være alene. Hvis den rette person træder ind i mit liv, åbner jeg op, men jeg ændrer ikke min personlighed, bare så jeg har en at dele min seng med. Når og hvis den person træder ind i mit liv, vil forholdet være naturligt, let og ikke forceret.”