Hvorfor dette twist på 80/20 reglen gør par lykkeligere

80 and 20 signs

Uanset om du er bekendt med denne regel eller ej, er sandheden, at de fleste forhold kun giver dig 80% af alt, du har brug for/ønsker i et forhold, så du går glip af 20% af dine “ønsker”. Desværre er det ofte denne lille procendel af tingene, der mangler fra forholdet, der får partnere til at være utro og derved potentielt ødelægge et ellers glimrende forhold.

Men hvorfor? Hvorfor kræver folk de sidste 20%? Er det virkelig så vigtigt, at din partner er god til Shakespeare eller kan løbe et maraton? Eller måske er sandheden, at du ikke er tilfreds med dig selv, og du leder efter en anden til at få dig til at have det godt med dig selv.

I de fleste forhold er 80% af de problemer vi har med folk i vores liv rent faktisk problemer, vi har med os selv, og 20% af problemerne er forholdsbaseret. Du læste rigtigt, de fleste problemer, du har i forholdet, er med dig selv.

Måden at få 80/20 reglen til at fungere for dig er at bearbejde dine egne problemer først, før du overhovedet overvejer at tackle de 20%, der er forholdsbaseret – for hvis du ikke gør det, kommer du til at vade gennem de stigende 80% for altid, og så vil du aldrig kunne skabe et meningsfuldt forhold.

Lad os tale om de mænd og kvinder, du dater. Begge køn opfører sig på måder, der kan være stødende, men måden, du relaterer til dem, når de er stødende, er slet ikke på grund af deres opførsel, det har faktisk at gøre med, hvordan du relaterer til dem. Du kan ikke diktere, hvordan nogen bør eller ikke bør opføre sig, da deres handlinger er deres egne. Du har kun kontrol over, hvordan du bearbejder opførslen, og hvordan du reagerer over for dem.

Dette gælder for de ting, de siger. Nogle gange siger de måske noget, hvor det udelukkende handler om måden, du fortolker dem, der skaber eller ødelægger samtalen eller endda et forhold. Du må se indad og indse, at det, du fortolker, ikke altid er det samme fra en situation til den næste.

Så næste gang, du er i en forholdssituation – platonisk eller romantisk – og du ser på noget, der udfolder sig på en negativ måde, så er du nødt til at evaluere tingene for dig selv og bare se. Når du gør det, kan du bedre vurdere situationen og måske endda se på tingene med lidt humor.

Hvis du virkelig ønsker at opbygge et langvarigt forhold, skal du arbejde på de 80% af de interne vanskeligheder, du ikke bearbejder, før du kan håbe at få styr på de 20%, der har med forholdet at gøre. Bare husk på, at det er de 20%, hvor du har hjælp fra din partner, for det kræver to, og I er i et partnerskab. Hvis I har det svært med at arbejde gennem problemerne, kan I altid udforske muligheden at få hjælp udefra. Nogle gange har man brug for en andens perspektiv for at få indsigt i, hvad der kan være galt.