Hvor længe bør jeg vente efter en første date

man waiting for call

Måske læser du denne artikel, fordi du lige kom hjem fra en fantastisk date med en, der virkelig lader til at forstå dig. I lo begge, delte fantastiske historier om jer selv, I spiste, dansede og kyssede endda lidt sidst på aftenen. Så nu spekulerer du på, hvor længe du bør vente, før du kontakter dem. Det kan være pinefuldt at vente de traditionelle tre dage, før du kontakter dem, men tre timer virker for hurtigt.

De første få timer efter en skøn første date kan føles som tortur, og det øger kun forventningerne. Så… Hvor længe bør du egentlig vente, før du kontakter den anden?

Med nutidens teknologi, der væves så omstændigt ind i vores liv, er det næsten umuligt at gå den tradtionelle – og forældede – tid på tre dage. Kom nu, indrøm det… Du rækker ud efter telefonen som det første om morgenen for at tjekke din e-mail eller surfe på Facebook – nogle gange endda før du kravler ud af sengen. Det er helt i orden! Det giver dig bare bedre grund til at række ud. Hvis du skulle vente de sædvanlige tre dage, som dine forældre gjorde, risikererdu, at personen tror, du ikke er interesseret i dem.

Nu bliver det dog lidt tricky. Mænd rækker normalt ud efter den første date for at invitere hende ud på en til. Det er stadig en god idé for kvinden at sende en “Tak” SMS efter daten.
Hvornår bør du sende denne høflige påmindelse om den fantastiske date, I lige var på? Tja, det kommer an på så meget. Hvis I var på en tidlig date, og du kommer hjem relativt tidligt om aftenen, kan du sende den, før du går i seng. Det fortæller ham, at du havde en skøn aften, og at du går glad i seng. Hvis du kommer hjem ret sent (måske endda ude på de små morgentimer), så send beskeden, når du vågner. Du kan fortælle ham, at du havde sådan en fantastisk aften, at du sov som en baby.

Pointen med denne tak-besked er at vise ham, at du helt oprigtigt satte pris på daten, men det giver ham også et signal om, at du vil holde kontakten med ham, og du endda kunne tænke dig at gå ud med ham igen. Det giver ham et praj om at invitere dig ud igen!

Reglerne for at række ud efter den første date er ret simple. Hvis du virkelig kan lide dem, bør det ikke føles akavet at sige tak for daten. Du burde ikke føle dig som en stalker, bare fordi du rækker ud mindre end 24 timer efter den første date. Vi siger, i stedet for at vente 72 timer, så gå efter maksimalt 36 timer. Det behøver ikke være meget, bare en simpel SMS, e-mail eller endda et opkald.

Og… Damer, måske havde I en hyggelig date, men følte ikke rigtig noget. I stedet for at lade dem tro, du vil have mere, når han inviterer dig ud (eller værre, ignorere ham totalt), så vær høflig og ærlig over for fyren. Det er det rette at gøre.