6 måder at være mere selvsikker på og få det du vil have

happy couple

Ligesom enhver anden evne er du enten født med selvsikkerhed, eller også er du ikke. For de af os, der ikke blev født med lige netop den egenskab, er vi nødt til at arbejde på at forbedre den. Og altså, det er selvfølgelig ikke noget at skamme sig over. Nogle mennesker har bare ikke selvtillid eller føler ikke, de fortjener at ville have det ting, de vil have.

Her er seks måder at præsentere sig selv på en mere selvsikker måde og finde sin plads i lyset.

Start småt.

Selvom du måske har lyst til at gå hele vejen og kræve alt på én gang, så fungerer virkeligheden ikke sådan, og du er nødt til at tage det stille og roligt. Ligesom med alt andet vil du starte med små anmodninger, som at bede folk om at rydde op efter sig selv eller bede nogen lade være med at afbryde dig. Det er måske svært ti lat begynde med, men du lærer hurtigt, hvordan du gør det og kræver de små ting med lethed.

Bliv tryg ved at sige “nej”.

At være selvsikker betyder, at du går efter det, du vil have, men også at du lader være med at gøre de ting, du ikke vil. Det er vigtigt at sige nej til folk en gang i mellem, for du kan ikke være alting for alle og stadig finde tid til dig selv. Det er okay at fortælle dem, at du ikke kan dit eller dat, uanset om du har tid eller ej.

Lad være med at føle dig skyldig.

Hvis der er noget, du ikke har lyst til, skal du bare sige det. Du skal ikke føle dig skyldig over at sige nej til nogen, når de beder dig gøre noget, bare fordi du ikke er vant til at sige nej. Hvis du vil blive hjemme og læse din yndlingsbog, så gør det. Du behøver ikke være på farten for andre hele tiden.

Udtryk dine følelser.

Du bør altid sikre dig, at du udtrykker dine følelser over for andre. Du kan ikke gå ud fra, at folk kan læse dine tanker og ved, hvad du vil have fra dem. Det er dit eget ansvar at give dem besked på, hvad du vil have og vitigere, hvad du har brug for fra dem.

Find ud af, hvad det vil sige at være selvsikker.

Når vi tænker på, hvad det vil sige at være selvsikker, går mange ud fra, at det handler om at være anmassende og krævende. Det er ikke altid sandheden. Faktisk kan man vise selvsikkerhed uden at være for krævende. Du bør også være kyndig i at forberede dig på visse situationer og lære, hvordan du undertrykker panikreaktioner.

Tal direkte.

Når du taler til andre åbent og ærligt, respekterer de dig meget mere, end hvis du danser om den varme grød. Selvsikre folk udviser takt, når de fortæller folk, hvad de vil have gjort, og fordi de har respekt for dig, er de mere villige til at efterleve dine krav. Husk, det handler om levering og kropssprog, når du er selvsikker.